Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

Fonds Leefbaarheid Wonen Limburg adopteert toestel

Woningcorporatie Wonen Limburg streeft naar goede wijken en leefbare dorpen. Om dit te realiseren houdt zij zich niet alleen bezig met het verhuren en verkopen van woningen. Ook de bewoners en de leefomgeving spelen een belangrijk rol.  Prettig en veilig wonen hangt nauw samen met een fijne woonomgeving. Ter ondersteuning van het veilig en prettig wonen heeft Wonen Limburg het Fonds Leefbaarheid Wonen Limburg in het  leven geroepen. Met het geld uit het Leefbaarheidsfonds steunt Wonen Limburg projecten die de leefbaarheid en veiligheid in de woon- en leefomgeving verbeteren en de sociale contacten versterken. Het”toestel adoptie plan” van Roeffen Mart sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Leefbaarheidsfonds. Door de financiële ondersteuning van het Leefbaarheidsfonds wordt het vrij en veilig spelen van onze kinderen in onze leefomgeving voor nu en in de toekomst gewaarborgd.

Het Leefbaarheidsfonds adopteert de grote houten toren met dubbele glijbaan bij de entree van de speeltuin. Een uniek en nostalgisch speeltoestel wat door zijn constructie van veel hout en ijzer veel onderhoud en veiligheidsmaatregelen vraagt. De speeltuin draait al jaren op de inzet van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor allerlei werkzaamheden in en om de speeltuin. De kosten voor onderhoud (materialen),  afschrijvingen/ reserveringen, jaarlijkse veiligheidskeuringen en helaas ook de kosten n.a.v. vandalisme nemen echter met de groei van de speeltuin toe. Naast de beperkte subsidie van de gemeente, biedt Stichting Roeffen Mart nu het “toestel adoptie plan”.

Inge Nabbe, sociaal beheerder bij Wonen Limburg, over de motivatie achter de adoptie vanuit het Leefbaarheidsfonds; “Wonen Limburg draagt graag bij aan het veilig stellen van de toekomst van de speeltuin. De speeltuin heeft een belangrijke regionale functie door het grote aantal kinderen die, al of niet met hun ouders, hier dagelijks komen spelen. Wij zijn trots op dit prachtige initiatief en hopen dat nog vele generaties kinderen van de speeltuin kunnen genieten”. Onderstaand op de foto bij het geadopteerde toestel van links naar rechts Jacques Roebbers (Roeffen Mart), Hans Hendrikx (Roeffen Mart), Hassan Najja (Wonen Limburg) en Jan Vissers (Roeffen Mart):

foto met wonen limburg 2

Hans Hendrikx van Roeffen Mart roemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Wonen Limburg; “Het waarborgen van de leefbaarheid, ook voor onze kinderen, sluit naadloos aan op de doelstellingen van het Leefbaarheidsfonds en ons als Stichting Mart Roeffen. Wij zijn dan ook erg blij met zo’n betrokken partner die met deze adoptie zich langdurig committeert aan het behouden van onze unieke speeltuin voor toekomstige generaties kinderen” aldus Hendrikx.

Wonen Limburg is de vijfde adoptie ouder na Henk Bovee Horst Keukens en Badkamers, RKSV Wittenhorst, Rotary club Horst-Sevenum-Maasdorpen en Rabobank Maashorst.

Sluit Menu