Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

Rabobank en Roeffen Mart; letterlijk midden in de samenleving

Rabobank Maashorst staat in Horst aan de Maas midden in samenleving. Om dit nog verder te illustreren adopteert Rabobank Maashorst de nostalgische Familieschommel binnen de speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst.

Rabobank Maashorst adopteert de komende 5 jaar het toestel De Familieschommel. Een uniek toestel wat door zijn constructie van ijzer en draaiende onderdelen veel onderhoud vraagt.

Marion Peeters, adviseur Communicatie binnen de bank, over de motivatie achter de adoptie van Rabobank Maashorst: “De speeltuin in Grubbenvorst bestaat ruim 36 jaar en wordt al jarenlang bezocht door kinderen uit heel Noord-Limburg. Een speeltuin die een begrip is in de regio en die gratis toegankelijk is, wie kent de speeltuin van Mart Roeffen niet? De speeltuin bestaat mede dankzij de enthousiaste inzet van tientallen vrijwilligers die zorgen voor onderhoud en veiligheid. In 2005 stelde het Maashorstfonds een bedrag ter beschikking voor o.a. de aanschaf van nieuwe speeltoestellen en de plaatsing van het toiletgebouw. Rabobank Maashorst draagt deze speeltuin een warm hart toe en hoopt dat veel Noordlimburgse kinderen nog lang mogen genieten van deze fraaie speeltuin.

Hans Hendrikx van Roeffen Mart roemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bank; “Rabobank Maashorst was een van de eerste commerciële sponsors van de speeltuin. Met de hulp van de Rabobank en haar fonds Maashorst zijn al diverse projecten binnen de speeltuin gerealiseerd, zoals het noodzakelijke toiletgebouw. Een trouwe en betrokken partner die met deze adoptie zich weer langdurig committeert aan het behouden van onze unieke speeltuin voor toekomstige generaties kinderen” aldus Hendrikx. Rabobank Maashorst is inmiddels al derde adoptie ouder, na Rotary club Horst-Sevenum-Maasdorpen en RKSV Wittenhorst.

De speeltuin draait al jaren op de inzet van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor allerlei werkzaamheden in en om de speeltuin. De kosten voor onderhoud (materialen) en afschrijving nemen echter met de groei van de speeltuin toe. Naast de bescheiden rol van de gemeente hierin, biedt Stichting Roeffen Mart het “toestel adoptie plan”.

Hiermee kunnen organisaties, die zich betrokken voelen bij het duurzaam ondersteunen van de speeltuin, door middel van een jaarlijks bijdrage een toestel adopteren. Hiermee worden de kosten van het onderhoud van het betreffend toestel gedekt en de jaarlijkse exploitatie van de speeltuin voorzien van structurele inkomsten. Het voortbestaan van deze unieke speeltuin wordt hierdoor voor de komende jaren geborgd.

Sluit Menu