Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

Unieke samenwerking RKSV Wittenhorst en Roeffen Mart

Sportvereniging RKSV Wittenhorst uit Horst heeft de speeltuin Roeffen Mart uitgekozen als Goed Doel om een deel van de opbrengsten van het jaarlijkse Panna Toernooi aan te besteden.  Het Panna Toernooi wordt al 3 jaar door Wittenhorst succesvol in het centrum van Horst georganiseerd. Het toernooi word mogelijk gemaakt door medewerking van Wonen Horst, Haegens Groep, Rabobank Maashorst, ACB Solutions en Stichting Plusevenementen. De jeugdafdeling RKSV Wittenhorst adopteert de komende 3 jaar het toestel De Grote Carrousel, een historisch speeltoestel. Een uniek toestel wat door zijn constructie van hout, ijzer en draaiende onderdelen veel onderhoud vraagt. Een unieke samenwerking; door kinderen voor kinderen ! Paul Timmermans (RKSV Wittenhorst): “Het Panna Toernooi wilden we graag een structureel karakter geven, dat is gelukt. Het adoptieplan geeft ons de mogelijkheid om ook structureel een goed doel te steunen. Zowel speeltuin Roeffen Mart als ook het Panna Toernooi stimuleert het buitenspel van kinderen, dus het past perfect bij elkaar.” Hans Hendrikx van Roeffen Mart roemt de uniekheid van de samenwerking. “Uniek omdat een sportvereniging door middel van het Panna Toernooi een speeltuin structureel ondersteunt, dus door kinderen voor kinderen”, aldus Hendrikx. RKSV Wittenhorst is de derde adoptie ouder, na Rotary club Horst-Sevenum-Maasdorpen en Rabobank Maashorst.

De speeltuin draait al jaren op de inzet van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor allerlei werkzaamheden in en om de speeltuin. De kosten voor onderhoud (materialen) en afschrijving nemen echter met de groei van de speeltuin toe. Naast de rol van de gemeente hierin, biedt Stichting Roeffen Mart het “toestel adoptie plan”. Hiermee kunnen organisaties, die zich betrokken voelen bij het duurzaam ondersteunen van de speeltuin, door middel van een jaarlijks bijdrage een toestel adopteren. Hiermee worden de kosten van het onderhoud van het betreffend toestel gedekt en de jaarlijkse exploitatie van de speeltuin voorzien van structurele inkomsten. Het voortbestaan van deze unieke speeltuin wordt hierdoor voor de komende jaren geborgd.

Op de foto proosten van links naar rechts Paul Timmermans van RKSV Wittenhorst, Hans Hendrikx en Peter Gommans van de Mart Roeffen Stichting:

27 juli 2010 008

Sluit Menu