Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

Kasteeltuinen Arcen schenken speelboot !

De komende jaren wordt het masterplan van de Kasteeltuinen Arcen op een grondige manier onder de loep genomen. De eerste hervormingen zijn inmiddels ingezet. Doel is om te komen tot een landschapspark dat past bij de huidige opvattingen van de directie en die voldoet aan de uitgangspunten die zijn gesteld. Onvermijdelijk is dan ook dat er elementen van ‘vroeger’ moeten verdwijnen. Zo zal uit de oude modeltuinen, de kindertuin worden vervangen door een nieuwe opzet voor dit gebied. De boot die dwars door een muur heen vaart, was een grappige onderbreking van de wandeling door de tuinen voor de kinderen die hun (groot) ouders begeleidden bij een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen. Dit gebied gaat nu echter meer eenheid uitstralen waardoor een dergelijk object niet meer past in de visie.

operatie boot 049

Directie van Kasteeltuinen Arcen heeft gezocht naar een passende bestemming voor dit bijzondere speelobject dat destijds speciaal voor het park is ontworpen. Een behouden vaart voor het toestel is gevonden in onze speeltuin. Rob Rambags, manager van Kasteeltuinen Arcen; “zelf kom ik regelmatig met mijn dochters in deze fantastische speeltuin. Heerlijk ongedwongen, ver van commercie, bijzondere sfeer; een initiatief dat wij graag ondersteunen, indien mogelijk”. Twee Vrienden van de Speeltuin Roeffen Mart, Van Leendert Transport uit Broekhuizen en Huys Transport uit Blerick hebben voor het transport van Arcen naar Grubbenvorst gezorgd. Bijzonder vakwerk waar wij als Speeltuin erg dankbaan voor zijn.

Secretaris en beheerder Jacq Roebbers was ook verheugd met de gift uit Arcen. ” Ook een stichting als de onze moet het hebben van giften van bezoekers of organisaties die ons werk steunen”. “Ook een gift in de vorm van een speelobject is natuurlijk van harte welkom”. “Alles wat de kinderen een leuke dag bezorgt, past in de opvatting van de geest van Roeffe Mart”, aldus Roebbers.

Sluit Menu