Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

Rotary Club wordt eerste adoptie ouder !

speeltoestel neptunus 003 2De Rotaryclub Horst-Sevenum-Maasdorpen ondersteunt met het voor tenminste drie jaar adopteren van het nieuwste speeltoestel genaamd “Neptunus” het toestel adoptieplan voor de vele speeltoestellen van de speeltuin “Roeffen Mart”in Grubbenvorst. Hiermee is de Rotary Club de eerste adoptie ouder ! Hopelijk volgen er meer zodat het onderhoud van de toestellen voor de komende jaren structureel gewaarborgd is.

0041.jpg

opening rotary

De speeltuin is uniek in de regio en wel door het feit dat alles gratis is en volledig draaiende gehouden wordt door de Mart Roeffen Stichting en haar grote groep vrijwilligers die de speeltuin onderhouden. De Stichting wil uiteraard wel dat alle speeltoestellen veilig zijn en laat deze daarom regelmatig keuren c.q. inspecteren. Bij de laatste inspectie is geadviseerd om een aantal oudere toestellen te vervangen door nieuwe moderne en veel veiligere toestellen. De Stichting is eind 2008 in samenwerking met de Gemeente Horst aan de Maas en professioneel buro Donker aan de slag gegaan met een herinrichtingsplan. Voor een deel wordt dit plan door de Gemeente gesubsidieerd, de andere dekking moet komen uit subsidies of giften van andere instanties. Het plan is deels al gerealiseerd en omvat: – vervangingen van oude toestellen

– aanleg van kunstgras voor de verbetering van de veiligheid

– aanleg van watertappunten en electra punten voor het ondersteunen van onderhoud binnen de speeltuin

– uitbreiding van het hekwerk rondom de speeltuin zodat kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen (moet nog worden gerealiseerd)

– aanleg nieuwe parkeerplaatsen zodat de auto’s niet meer langs de weg geparkeerd hoeven te worden (moet nog worden gerealiseerd) Omdat de Stichting met de beperkte subsidies die haar toegekend worden de jaarlijkse exploitatie voor deze speelgelegenheid niet rond krijgt is er een uniek adoptieplan bedacht om de nieuwe speeltoestellen te onderhouden. Want aan de doelstelling van de Stichting “Mart Roeffen” n.l. gratis toegang, parkeren, gebruik toiletten en veilig spelen wil men niet tornen. Rotaryclub Horst-Sevenum-Maasdorpen heeft ruim 40 leden zowel mannen als vrouwen, allen met een eigen professionele achtergrond. Elke Rotaryclub is onderdeel van een wereldwijd netwerk met meer dan een miljoen leden. Een van de doelstellingen van de Rotaryclub is community service.het ondersteunen van goede doelen. Daarvoor steken de leden jaarlijks de handen uit te mouwen bij een aantal projecten om daarmee financiële middelen te vergaren. De club draagt dit soort initiatieven een warm hart toe en heeft daarom besloten om als eerste het gloednieuwe speeltoestel “Neptunus” voor tenminste drie jaar te adopteren. Uiteraard hoopt men dat bedrijven en verenigingen dit voorbeeld zullen volgen. Het Toestel Adoptie Plan is bedacht om de speeltuin “Roeffen Mart” ook voor de toekomst veilig te stellen.

Sluit Menu